Vize a mise oboru Kuchař - číšník

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi oboru Kuchař - číšník zakončeného ziskem výučního listu na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou odborně zdatní, jazykově vybavení, podnikaví, schopní úspěšně vkročit do samostatného praktického života.

Rozšířená VIZE

Absolventi oboru Kuchař jsou vybaveni potřebnými znalostmi, dovednostmi a návyky v následujících oblastech:

  • Odborná zdatnost absolventa je na úrovni profesionála, který je schopný uplatnit své znalosti a profesní zdatnost ve většině typů ubytovacích a stravovacích zařízení. Je flexibilní, schopný pracovat v souladu se všemi zákony a morálními principy. Umí pracovat v týmu i samostatně efektivně řídit a organizovat práci v provozu. Zvládá gastronomické činnosti, technologické postupy přípravy teplých a studených pokrmů a moučníků včetně expedice pokrmů. Zvládá techniku obsluhy v běžném provozu a při slavnostních příležitostech. Umí sestavovat jídelní lístky a menu v souladu s pravidly správné výživy a gastronomickými trendy. Ovládá principy ekonomického a ekologického provozu. Umí provozně zajistit přípravu a průběh gastronomických akcí.
  • Studenti jsou dobře jazykově vybavení, vládnou konverzační i odbornou angličtinou pro využití ve většině restauračních provozů a konverzační i odbornou znalostí německého jazyka, důležitou zejména v Plzeňském hraji vzhledem k možnosti přeshraniční spolupráce.
  • Studenti si již na škole vyzkoušeli různé aspekty podnikání pod vedením zkušených koučů, jsou schopni splnit požadavky kladené na roli podnikatele i pracovat v týmu. Jsou také vybaveni všeobecnými i odbornými znalostmi potřebnými pro podnikání.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti mají možnost vařit již od prvního ročníku širokou škálu pokrmů různých kuchyní ve školním výcvikovém středisku pro strávníky školní jídelny, vykonávat praxi ve známých plzeňských podnicích. Vedení školy studentům umožňuje provozovat studentské podnikatelské subjekty pro nácvik skutečných životních podnikatelských situací. Od studentů je během výuky požadováno dodržování mnoha pravidel pro získání správných pracovních návyků. Žáci se pod vedením svých učitelů pravidelně zúčastňují nadstavbových mimoškolních aktivit

Aktuality a akce školy

Cestuj, foť a vyhraj!

Třída, která během letních prázdnin navštíví nejvíce míst, vyhraje zájezd do některého z českých měst. ...

26. 6. 2024


Výsledky 2. kola…

Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 21. 6. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...

21. 6. 2024


Akce #JETOTU 2024

V pátek 14. 6. a v sobotu 15. 6. 2024 jste se s námi mohli setkat na náměstí Republiky v Plzni na akci #JETOTU. Pro všechny rodiče, žáky ZŠ i ...

18. 6. 2024


JETOTU 2024

Rádi bychom vás pozvali na akci #Jetotu24, která se uskuteční 14. 6. - 15. 6. 2024 na náměstí Republiky v Plzni. Naše škola si tam pro ...

31. 5. 2024


Gastro junior Bidfood Cup…

Vezeme velký úspěch! 23. 5. 2024 se naše žákyně Ruslana Ihnatko (2. ročník oboru Kuchař-číšník), společně s commis Yulií ...

24. 5. 2024


Kurz Principy vedení…

Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...

20. 5. 2024


Výsledky 1. kola…

Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...

15. 5. 2024


Budoucí kuchaři a…

V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...

14. 5. 2024


Ti dva z Lyonu - 25.4.2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída KČ3 s vybranými ...

29. 4. 2024


ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


TENTO WEB POUŽÍVÁ COOKIES
Pokud kliknete na „Přijmout vše“, poskytnete tím souhlas k jejich ukládání na vašem zařízení, což pomáhá s navigací na stránce, s analýzou využití dat a s našimi marketingovými snahami.
Více informací
  1. Jsou nezbytné k tomu, aby web fungoval, takže není možné je vypnout. Většinou jsou nastavené jako odezva na akce, které jste provedli, jako je požadavek služeb týkajících se bezpečnostních nastavení, přihlašování, vyplňování formulářů atp. Prohlížeč můžete nastavit tak, aby blokoval soubory cookie nebo o nich posílal upozornění. Mějte na paměti, že některé stránky bez těchto souborů nebudou fungovat. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní identifikovatelné informace.
  2. Pomáhají sledovat počet návštěvníků a také z jakého zdroje provoz pochází, což nám umožňuje zlepšovat výkon stránky. Můžeme s nimi určovat, které stránky jsou nejoblíbenější a které nejsou oblíbené, a také sledovat, jakým způsobem se návštěvníci na webu pohybují. Všechny informace, které soubory cookie shromažďují, jsou souhrnné a anonymní. Pokud soubory cookie nepovolíte, nebudeme vědět, kdy jste navštívili naši stránku.
  3. Tyto soubory cookie mohou na naší stránce nastavovat partneři z reklamy. Mohou je používat na vytváření profilů o vašich zájmech a podle nich vám zobrazovat reklamy i na jiných stránkách. Neukládají ale vaše osobní informace přímo, nýbrž přes jedinečné identifikátory prohlížeče a internetového zařízení. Pokud je nepovolíte, bude se vám zobrazovat na stránkách méně cílená propagace.

Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat kliknutím na odkaz Cookies v zápatí webu.