Hotelnictví - Management v gastronomii
Hotelnictví - Management v gastronomii je bránou do světa hotelů, gastro provozů i wellness center. Pokud si vyberete tento obor, můžete v budoucnu pracovat v hotelových a restauračních zařízeních nejen v České republice, ale také po celém světě. V souladu se šířkou a objemem studia mohou absolventi školy hledat uplatnění jako pracovníci marketingového oddělení v hotelnictví a cestovním ruchu, nebo jako provozní hotelů, restaurací, recepční, sommeliéři, kuchaři a šéfkuchaři, Food and Beverage manažeři, baristé, bartendeři atd. Absolutorium studia na naší škole dává v dlouhodobém výhledu předpoklad pro úspěšné zvládnutí pracovní pozice v TOP managementu hotelu či vyšší manažerské funkce.
4 důvody proč studovat tento obor
• Hotelnictví a gastronomie je kreativní prací
• Setkáte se s lidmi z různých zemí
• Motivující kombinace hotelnictví a gastro provozu
• Perspektivní obor, který se stále rozvíjí a má společenskou prestiž
INFORMACE O OBORU
Kód a název oboru |
65-42-M/01 Hotelnictví |
Forma studia |
Denní |
Doba trvání |
4 roky |
Hrubé náklady na nákup vybavení na začátku studia |
9 000,- Kč |
Školné v roce 2023/2024 |
37 200,- Kč / rok Platbu školného můžete provést následujícími způsoby: |
Přijímací řízení |
1. Prospěch ze ZŠ -anglický jazyk |
Úroveň vzdělání |
Zakončeno maturitní zkouškou |
Název školního vzdělávacího programu |
Podnikání v hotelnictví |
Obsah maturitní zkoušky |
Složení maturity infografika, průběh letošních maturit |
VÝUKA
Učební plán
Povinná praktická výuka
Probíhá v hotelech a gastro provozech v Čechách a v Německu (zajišťuje škola).
V prvním ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo školní výuku po dobu dvou za sebou jdoucích týdnů v měsíci červnu.
Ve druhém ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo školní výuku po dobu celkem čtyř týdnů, z čehož dva za sebou jdoucí týdny na přelomu měsíců listopadu a prosince a další dva za sebou jdoucí týdny v měsíci červnu.
Ve třetím ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo škoní výuku po dobu čtyř týdnů v rozmezí června až poloviny srpna (školní vyučování se zkracuje o počet vyučovacích dnů odpovídající délce odborné praxe vykonávané o prázdninách). Tato souvislá odborná praxe je doplněna učební praxí v rámci školní výuky v podobě jednoho dne v týdnu (po dobu celého školního roku).
Ve čtvrtém ročníku absolvují žáci pouze praxi v rámci školní výuky v podobě jednoho dne v týdnu (po dobu celého školního roku).
Dvojjazyčná výuka
Dvojjazyčná výuka je pilotní projekt, tudíž prozatím vyučujeme dvojjazyčně vždy v jednom ročníku každého oboru. Na oboru hotelnictví je dvojjazyčně vyučován předmět Technologie obsluhy a služeb (AJ-ČJ) a to ve druhém 2. ročníku.
Povinné kurzy
Žák musí v průběhu studia absolvovat 2 povinné odborné kurzy. Kurzovné se pohybuje kolem 3 000,- Kč/kurz.
- První kurz je z okruhu obsluhy a lze si vybrat z Baristického (příprava kávy) nebo Bartenderského (čepování piva) kurzu dle osobních preferencí.
- Druhý kurz je z oblasti výroby – kuchyně a lze volit mezi Cukrářským kurzem nebo kurzem Foodstylingu.
CHCETE VĚDĚT VÍCE?
Aktuality a akce školy
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024