Svačina roku - tuňáková pochoutka
Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.
"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.
Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.
Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.
Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.
Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.
Aktuality a akce školy
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/letni-soutez_72x72.png)
Cestuj, foť a vyhraj!
Třída, která během letních prázdnin navštíví nejvíce míst, vyhraje zájezd do některého z českých měst. ...
26. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_1_72x72.png)
Výsledky 2. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 21. 6. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
21. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/kluci_72x72.jpg)
Akce #JETOTU 2024
V pátek 14. 6. a v sobotu 15. 6. 2024 jste se s námi mohli setkat na náměstí Republiky v Plzni na akci #JETOTU. Pro všechny rodiče, žáky ZŠ i ...
18. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/1080x1920-jetotu24_72x72.jpg)
JETOTU 2024
Rádi bychom vás pozvali na akci #Jetotu24, která se uskuteční 14. 6. - 15. 6. 2024 na náměstí Republiky v Plzni. Naše škola si tam pro ...
31. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/bidfood-ruslana_72x72.jpg)
Gastro junior Bidfood Cup…
Vezeme velký úspěch! 23. 5. 2024 se naše žákyně Ruslana Ihnatko (2. ročník oboru Kuchař-číšník), společně s commis Yulií ...
24. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/20240513_151336_72x72.jpg)
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
20. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_72x72.png)
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/plzensky-denik-erasmus_72x72.png)
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/ti-dva-z-lyonu-kuchari_72x72.jpg)
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída KČ3 s vybranými ...
29. 4. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/isic-karta_72x72.png)
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024