Gastronomická soutěž Svačina roku 2017
Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu je zastoupení v akci Svačina roku již tradiční záležitostí. V letošním ročníku reprezentují školu se svými pokrmy studenti Jaroslav Rudolf z KČ1 a Toan Hoang KČ1.
Držíme jim palce, věříme v postup do finále a pěkné umístění.
Tisková zpráva:
Kuchařské naděje z Plzně soutěží o nejlepší Svačinu roku
Plzeň, 30. října 2017 – Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň se účastní 5. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Letos je v gastronomické soutěži přihlášeno 38 škol z celé České republiky. Soutěžící se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Novinkou letošního ročníku je hlasování veřejnosti. Odbornou porotu složenou z Mistra kuchaře Vladimíra Picka a šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále doplní gastronomický specialista Petr Stupka. Velkým pražským finále soutěžící provede Markéta Hrubešová.
Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby je vytvořit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. „Tuňákové výrobky Rio Mare jsou pro přípravu zdravých, chutných a rychlých svačinek ideální surovinou. Jde to vidět i na zájmu studentů a středních škol o naši soutěž Svačina roku s Rio Mare. Letos v oblíbené soutěži přivítáme 123 mladých kuchařských nadějí z 38 škol," říká za pořadatele Pavel Kmínek, marketingový manažer společnosti Bolton Czechia.
Jednou z novinek 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare je rozšíření odborné poroty o gastronomického specialistu a poradce Petra Stupku. Odborným garantem a zároveň předsedou odborné poroty zůstává Mistr kuchař Vladimír Picka a členem odborné poroty bude Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole. Finálové kolo bude uvádět moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.
Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Za prvenství získá soutěžící poukaz v hodnotě 7 000 Kč, mladí kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota složená ze zástupců pořadatele vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Do výběru nejlepšího receptu se letos poprvé zapojí veřejnost, která udělí Rio Mare cenu veřejnosti. Na vítěze a jeho školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Hlasování proběhne na facebookových stránkách Rio Mare. Všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.
Do 13. listopadu musí soutěžící zaslat fotografii a popis originálního pokrmu. Následně odborná porota vybere 15 nejlepších receptů pro pražské finálové kolo, které se uskuteční 7. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare na českém trhu.
Aktuality a akce školy
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/letni-soutez_72x72.png)
Cestuj, foť a vyhraj!
Třída, která během letních prázdnin navštíví nejvíce míst, vyhraje zájezd do některého z českých měst. ...
26. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_1_72x72.png)
Výsledky 2. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 21. 6. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
21. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/kluci_72x72.jpg)
Akce #JETOTU 2024
V pátek 14. 6. a v sobotu 15. 6. 2024 jste se s námi mohli setkat na náměstí Republiky v Plzni na akci #JETOTU. Pro všechny rodiče, žáky ZŠ i ...
18. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/1080x1920-jetotu24_72x72.jpg)
JETOTU 2024
Rádi bychom vás pozvali na akci #Jetotu24, která se uskuteční 14. 6. - 15. 6. 2024 na náměstí Republiky v Plzni. Naše škola si tam pro ...
31. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/bidfood-ruslana_72x72.jpg)
Gastro junior Bidfood Cup…
Vezeme velký úspěch! 23. 5. 2024 se naše žákyně Ruslana Ihnatko (2. ročník oboru Kuchař-číšník), společně s commis Yulií ...
24. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/20240513_151336_72x72.jpg)
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
20. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_72x72.png)
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/plzensky-denik-erasmus_72x72.png)
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/ti-dva-z-lyonu-kuchari_72x72.jpg)
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída KČ3 s vybranými ...
29. 4. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/isic-karta_72x72.png)
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024