Bramborová medaile v soutěži Svačina roku s Rio Mare
Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí nejen proto, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i proto, že tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.
Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí, nejen pro to, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i pro to, ža tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.
Třetí ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare měl rekordní účast - přihlásilo se 123 studentů, ze 35 středních odborných škol z 11 krajů České republiky.
Soutěžící měli za úkol vymyslet a připravit originální, rychlou a moderní studenou svačinu, přičemž hlavní surovinou pro přípravu soutěžních receptů byl tuňák Rio Mare. Z prvního kola postoupilo 15 nejlepších kuchařů a kuchařek (včetně naší Barbory Kovaříkové). Ti se 8. prosince 2015 v živém finále pokoušeli ohromit dvě na sobě nezávislé poroty v pražském gastro studiu Chefparade+. Soutěžící hodnotil předseda odborné poroty Vladimír Picka, Mistr kuchař a odborný garant soutěže, a Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Druhý tým poroty pak tvořili zástupci pořadatele a Petra Novotná, food bloggerka a food fotografka.
https://www.youtube.com/watch?v=zNWZsAjlq8Y
Jedním z důvodů pořádání této soutěže bylo rozšíření portfolia receptů na chutnou a zdravou svačinu nejen pro děti. A protože Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je zapojena v programu Skutečně zdravá škola a Bářin recept je nejen zdravý, ale i chutný, doufáme, že se brzy objeví také v nabídce naší školní jídelny.
Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté
Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení
Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.
Ještě jednou Báře gratulujeme a naší škole přejeme další úspěchy nejen v gastronomických soutěžích.
Aktuality a akce školy
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/letni-soutez_72x72.png)
Cestuj, foť a vyhraj!
Třída, která během letních prázdnin navštíví nejvíce míst, vyhraje zájezd do některého z českých měst. ...
26. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_1_72x72.png)
Výsledky 2. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 21. 6. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
21. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/kluci_72x72.jpg)
Akce #JETOTU 2024
V pátek 14. 6. a v sobotu 15. 6. 2024 jste se s námi mohli setkat na náměstí Republiky v Plzni na akci #JETOTU. Pro všechny rodiče, žáky ZŠ i ...
18. 6. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/1080x1920-jetotu24_72x72.jpg)
JETOTU 2024
Rádi bychom vás pozvali na akci #Jetotu24, která se uskuteční 14. 6. - 15. 6. 2024 na náměstí Republiky v Plzni. Naše škola si tam pro ...
31. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/bidfood-ruslana_72x72.jpg)
Gastro junior Bidfood Cup…
Vezeme velký úspěch! 23. 5. 2024 se naše žákyně Ruslana Ihnatko (2. ročník oboru Kuchař-číšník), společně s commis Yulií ...
24. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/20240513_151336_72x72.jpg)
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
20. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/pr-ikona_72x72.png)
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/plzensky-denik-erasmus_72x72.png)
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/ti-dva-z-lyonu-kuchari_72x72.jpg)
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída KČ3 s vybranými ...
29. 4. 2024
![](/w/hotelova-skola-plzen/cache/isic-karta_72x72.png)
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024