Březen, měsíc Evropských chutí

Zatímco v měsíci únoru jsme si užili Valntinské pečení následované Masopustním týdnem (zakončeným popeleční středou), na březen 2014 přichystali žáci oboru Kuchař číšník mezinárodní lahůdku v podobě tří týdnů národních kuchyní.

Zahajujeme kuchyní italskou, následovanou po jarních prázdninách výběrem tradiční české kuchyně, zakončujeme kuchyní francouzskou.

Na co se můžeme těšit ?

Italský týden:

  • Omeleta se špenátem a sušenými rajčaty, rajčatový salát
  • Gnocchi s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou
  • Penne s kuřecím masem a bazalkovou omáčkou
  • Rukola s pečenými paprikami, toskánský chléb
  • Kuře v parmské šunce s bylinkovou omáčkou, pečený brambor
  • Italský krevetový koktejl, toskánský chléb
  • Lasagne zapečené s boloňskou omáčkou
  • Risotto s houbami a smetanou
  • Rigatoni s bílým ragú

Českou tradiční kuchyni představovat nemusíme, proto se rovnou podívejme na týden poslední, na týden francouzské kuchyně:

  • Králík na víně se smetanou, bílý chléb
  • Gratinovaný lilek po provensálsku, bramborové plátky
  • Telecí ragú s houbami, francouzská bageta
  • Citronové palačinky s vanilkový krémem
  • Gratinované brambory s libečkem a kuřecím masem
  • Kuře Marengo, bílé pečivo
  • Gratinovaný květák s brambory
  • Hovězí po burgundsku, bílý chléb
  • Kotleta Ala Louis, francouzská bageta
  • Ratatouille, bílé pečivo

 Celý jídelní lístek naleznete na: http://www.hotelova-skola-plzen.cz/jidelni-listek

 

 

 

 

Aktuality a akce školy

Kurz Principy vedení…

Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...

včera


Výsledky 1. kola…

Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...

15. 5. 2024


Budoucí kuchaři a…

V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...

14. 5. 2024


Ti dva z Lyonu - 25.4.2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...

29. 4. 2024


ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.