Březen, měsíc Evropských chutí
Zatímco v měsíci únoru jsme si užili Valntinské pečení následované Masopustním týdnem (zakončeným popeleční středou), na březen 2014 přichystali žáci oboru Kuchař číšník mezinárodní lahůdku v podobě tří týdnů národních kuchyní.
Zahajujeme kuchyní italskou, následovanou po jarních prázdninách výběrem tradiční české kuchyně, zakončujeme kuchyní francouzskou.
Na co se můžeme těšit ?
Italský týden:
- Omeleta se špenátem a sušenými rajčaty, rajčatový salát
- Gnocchi s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou
- Penne s kuřecím masem a bazalkovou omáčkou
- Rukola s pečenými paprikami, toskánský chléb
- Kuře v parmské šunce s bylinkovou omáčkou, pečený brambor
- Italský krevetový koktejl, toskánský chléb
- Lasagne zapečené s boloňskou omáčkou
- Risotto s houbami a smetanou
- Rigatoni s bílým ragú
Českou tradiční kuchyni představovat nemusíme, proto se rovnou podívejme na týden poslední, na týden francouzské kuchyně:
- Králík na víně se smetanou, bílý chléb
- Gratinovaný lilek po provensálsku, bramborové plátky
- Telecí ragú s houbami, francouzská bageta
- Citronové palačinky s vanilkový krémem
- Gratinované brambory s libečkem a kuřecím masem
- Kuře Marengo, bílé pečivo
- Gratinovaný květák s brambory
- Hovězí po burgundsku, bílý chléb
- Kotleta Ala Louis, francouzská bageta
- Ratatouille, bílé pečivo
Celý jídelní lístek naleznete na: http://www.hotelova-skola-plzen.cz/jidelni-listek
Aktuality a akce školy
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
včera
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024