Kuchař-číšník
"Řemeslo má zlaté dno", toto okřídlené pořekadlo v současné době stále více nabývá na pravdivosti. Poptávka na trhu práce po odbornících v oboru kuchař-číšník tomuto tvrzení dává za pravdu.
Naše škola připravuje odborníky v tomto oboru. Poskytuje jak nezbytný teoretický základ znalostí, tak i velké množství praktických zkušeností, které žáci ocení při vstupu do pracovního procesu. Při odborném výcviku žáků je podporován individuální růst, každý může uplatnit svoji kreativitu, svůj osobitý přístup, talent a své nadání.
Kód a název oboru |
65-51-H/01 Kuchař-číšník |
Forma studia |
Denní |
Doba trvání |
3 roky |
Školné v roce 2023/2024 |
30 480,- Kč / rok Platbu školného můžete provést následujícími způsoby: |
Hrubé náklady na nákup vybavení na začátku studia |
9 000,- Kč |
Přijímací řízení |
1. Prospěch ze ZŠ - odborná část (všeobecný přehled gastronomie) |
Úroveň vzdělání |
Zakončeno výučním listem - možnost následného nástavbového studia |
Název školního vzdělávacího programu |
Kuchař-číšník |
Obsah jednotné závěrečné zkoušky (řízené Cermatem) |
1. Praktická zkouška |
VÝUKA
Učební plán
Praktická výuka
Složka praktické výuky je umocněna a střídá se týden výuky ve škole a týden praktické výuky v externích provozech, v salonku, ve školní jídelně a ve školním Bi(y)stru.
Dvojjazyčná výuka
Dvojjazyčná výuka je pilotní projekt, tudíž prozatím vyučujeme dvojjazyčně vždy v jednom ročníku každého oboru. Na oboru kuchař-číšník je dvojjazyčně vyučován předmět Technologie přípravy pokrmů vyučovaná (NJ-ČJ) a to v prvním ročníku.
Povinné kurzy
Žák musí v průběhu studia absolvovat 2 povinné odborné kurzy. Kurzovné se pohybuje kolem 3 000,- Kč/kurz.
- První kurz je z okruhu obsluhy a lze si vybrat z Baristického (příprava kávy), nebo Bartenderského (čepování piva) kurzu dle osobních preferencí.
- Druhý kurz je z oblasti výroby – kuchyně a lze volit mezi Cukrářským kurzem, nebo kurzem Foodstylingu.
CHCETE VĚDĚT VÍCE?
Aktuality a akce školy
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024